Ik kwam erachter dat wanneer ik het grootste gedeelte van de tijd mij aan mijn nieuwe voedingspatroon hield, ik best wel weer wat uitstapjes kon maken. Dan kon ik echt wel in een restaurant gewoon van de kaart bestellen. Maar het bleef Russische roulette en soms werd ik in de nacht weer met stekende buikpijn wakker. Dus als ik de volgende dag iets belangrijks had, dan nam ik het zekere voor het onzekere en speelde ik op safe met het veganistische dieet.

Zo ging dat maar door… 3,5 Jaar aanmodderen! Dan weer dit (celery juice – selderijsap) proberen en dan weer dat (allerlei supplementen). Dan ging het weer een tijd heel goed en dan lag ik er weer helemaal af door de buikpijn. Ik las veel over “leaky gut” (lekkende darm). Typ de woorden in Google in en er gaat een wereld voor je open (ongeveer 9,5 miljoen resultaten). Er was zo’n overload aan informatie over leefstijl en voedingspatroon en wat ik al steeds schrijf: dingen spraken elkaar tegen. Dus ik wist niet meer wat nu wel en niet goed was.

Begin 2022… het leven stond (weer) op een laag pitje door Corona. Precies toen startte Level 1 van de Master OERsterk Coach opleiding (online) en ging er een wereld voor mij open. Ik zag in wat er fout ging in mijn leven. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik heb zo ontzettend veel geleerd in de lessen van hele inspirerende mensen als Richard de Leth himself, Vilna van Betten, Kasper van der Meulen, Hélène Oosterhuis, Martijn Meima, Edwin Selij, Tibor Olgers, Zarayda Groenhart, Ruud Rotteveel, Anne-Ruurd Hoogeveen. Ieder met een eigen verhaal en een eigen visie, maar uiteindelijk komen al deze visies heel mooi samen (in de OERsterk Coach opleiding) en ze vullen elkaar perfect aan. Het examen was pittig en ik was net voor het einde van de verlenging klaar, maar geslaagd met een 8,6! Daar ben ik nog steeds trots op.

 

 

Door de keuze te maken om de OERsterk Coach opleiding te doen en mijn vakgebied (directiesecretaresse) van 25 jaar op een lager pitje te zetten, kreeg ik meer rust. Ik vond mijn toenmalige baan al lang niet meer uitdagend. Voor mijn gevoel had ik het hoogst haalbare gehaald. Ik heb 5 jaar voor een oud minister gewerkt. Alles wat daarna kwam, was bij lange na niet meer zo uitdagend. Maar wat wil ik dan gaan doen? Zoveel dagen en nachten heb ik daarover nagedacht… iets met voeding en beweging, maar wat dan?! En precies op het goede moment kwam ik de OERsterk Coach opleiding tegen. In deze opleiding komen alle facetten samen: ontspanning, eten, beweging en vooral de body-mind connectie.

Gedurende de opleiding begon ik steeds meer te begrijpen dat mijn manier van leven: control freak… altijd alles goed willen doen en altijd alles onder controle willen houden mij zoveel stress bezorgde dat ik alle diëten in de wereld kon doen, maar mijn lekkende darm zou niet beter worden. Ik leerde allerlei nieuwe manieren van ontspannen.

Ik ging mijn levensmissie leven en volgens de OERsterk principes eten en leven. De pijn in mijn onderrug, waar ik al 6 jaar last van had, verdween en na 3,5 jaar verdween dan eindelijk mijn buikpijn… ik voel(de) mij zo veel beter. Dit moet iedereen weten! Vandaar dat ik mijn eigen “hero’s journey” geregeld aanhaal. Ik weet dat het mogelijk is om jezelf te genezen; nu moet jij dat nog inzien en ik kan je daarbij helpen.

Voor mij is de volgende zin heel belangrijk:
Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg en blijft alles zoals het is.

Er moet iets veranderen (leefstijl, voedingspatroon, mindset) om van je klachten af te komen. Lichamelijke klachten hebben altijd een oorzaak en ik zie het als mijn taak om deze oorzaak te achterhalen. Hierbij kijk ik naar jou als mens in z’n geheel. Door je leefstijl te veranderen kunnen je klachten verminderen of soms zelfs verdwijnen. Dat is toch geweldig! Klik hier als je graag in contact wil komen met mij. Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal.

 

HIER lees je meer informatie en tips over een gezond leven.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analyse.

View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Save settings
Cookies settings