November 2018

Zo hè hè… de dag zit erop… alles aan kant; de kinderen op bed. Tijd om te relaxen op de bank. Ik nestel me in onze heerlijke hoekbank…. en dan voel ik de buikpijn opkomen. Nee hè?! Niet nu! Het is nu mijn tijd om te relaxen op de bank. Ik ga verzitten… nee, zit ook niet lekker. Dan ga ik maar een beetje hangen… ah nee, dat maakt het nog erger. Ik weet me geen raad. Geen enkele positie geeft verlichting.

Dan maar een warme kruik maken. Misschien helpt dat. De scherpe steken in mijn buik worden niet minder. Ik houd het niet meer… Uit ellende kruip ik chagrijnig in bed. Deze buikpijn mat mij af. Het duurt een tijd, maar ik val in slaap. Rond 02:00 uur word ik alweer wakker van de steken in mijn buik. Ik blijf draaien. Ook nu kan ik geen fijne positie vinden.

Ik ga maar even uit bed om water te drinken en kruip weer in bed. Na een uur draaien, val ik uiteindelijk weer in slaap. Dan gaat de wekker alweer en ik ben moe. De buikpijn is wel gezakt, maar ik ben niet fit en de dag begint net. Ik wil niet ontbijten, want misschien komt de buikpijn weer…

En zo ging het meerdere keren in de week. Mijn vermoeidheid bouwde op. Mijn humeur nam af. De buikpijn nam niet af. Na het avondeten was ik zo moe dat ik al kon slapen. Dit is niet goed; zo hoort het leven niet te zijn. Ik besloot om een thuis bloedtest te doen, waaruit zou blijken of ik voedsel intoleranties had. Mijn vriendin had deze test ook gedaan en ik dacht: dat wil ik ook.

Na een week kreeg ik de uitslag in mijn e-mail. Ik opende het document en zag veel oranje en rode vakjes… Help?! Wat is dit. Ik las de tekst:

“Uw resultaten: Het testresultaat geeft verhoogde IgG antistoftiters tegen voeding aan. Waarschijnlijk is een eenzijdig voedingspatroon in samenhang met een verhoogde darmdoorlaatbaarheid de oorzaak voor een IgG voedingsintolerantie (type III). Het aantal positieve voedingsmiddelen geeft aan dat uw darmdoorlaatbaarheid is verhoogd en dat uw immuunsysteem reageert tegen voeding, wat het normaal zou moeten negeren.”

De uitslag van mijn voedsel intolerantie bloedtest

Wat betekent dit?! Google was mijn vriend… of toch niet? Er was zoveel informatie. Dit was de eerste keer dat ik las over lekkende darm (ook wel intestinale hyperpermeabiliteit of in het Engels: leaky gut)1. Wat het inhoudt en vooral wat de gevolgen hiervan op lange termijn zijn. Ik schrok ervan. Dit moet ik oplossen voordat de schade onherstelbaar is. En dus begon ik met het verzamelen van informatie. Websites bekijken, boeken en artikelen op het internet lezen. Vooral veel onderzoek doen. Ik absorbeerde alle beschikbare informatie.

 

Lees verder in deel 2: Maar dan blijft er toch niks meer over om te eten?!

 

HIER lees je meer informatie en tips over een gezond leven.

 

 

  1. Het Lekkende Darm Syndroom (Leaky Gut) is een aandoening waarbij de darmwand is beschadigd en meer stoffen doorlaat dan gewenst. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen door de darmwand heen zich via de bloedbaan in het lichaam verspreiden. Dit zorgt voor een laaggradige ontsteking waardoor je immuunsysteem continue op een laag pitje staat (uit zich in vermoeidheid) en op de lange termijn zorgt dit voor o.a. auto-immuunziekten, neurodegeneratieve ziekten of hart- en vaatziekten.

 

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analyse.

View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Save settings
Cookies settings